WINNING IS ONLY HALF OF IT. HAVING FUN IS THE OTHER HALF.

 

PRESS

SUPER! KAKO JE SVE POČELO?

Prvi komercijalno prodani balon vode proizveo je Edgar Ellington, pokušavajući proizvesti vodootpornu čarapu kako bi izliječio bolest ”rovovskih nogu”. Dizajn prve inačice ”balona” bila je najobičnija pamučna čarapa obložena lateksom. Međutim pokazalo se da je prirodna elastičnost tog materijala uzrokovala praktične probleme u primjeni… Oduševljen uspjehom, čarapu je napunio vodom kako bi provjerio njezinu cjelovitost, pri čemu je tanki mlaz vode počeo curiti iz balona. Razočarani Ellingtonrevoltirano je bacio vodeni balon o svoj radni stol.. …i oduševio se osjećajem!! Tako se rodio WBC | vidimo se na zapadnoj obali Jaruna!!!

bones

POVIJEST WBC-a

2006. SYDNEY
Australija je država koja zauzima kontinent Australiju, otok Tasmaniju i brojne manje otoke u Indijskom i Tihom oceanu na Zemljinoj južnoj polutki. Ekipa iz Australije je zabrijala i pokrenula najzabavniju inicijativu ikad, koja je prerasla u pravi izazov. Ekipa se okupila na obali Coogee Beach-a spremna za najveći fight. Da, 22.04.2006 na Coogee Beachu u Australiji srušen je aktualni svjetski rekord u najvećem gađanju vodenim balonima. Radi se o igri u kojoj nema pobjednika, a jedini cilj je pobacati sve vodene balone i dobro se smočiti (zabaviti)! U izazovu je sudjelovalo 2.921 ljudi i bačeno je 55.000 vodenih balona. Čestitke australcima na ostvarenom rezultatu i srušenom rekordu!
Ono što slijedi u narednih par godina, na sceni rušenja svjetskih rekorda u borbi vodenim balonima ostaviti će vas bez daha; no idemo redom. Sljedeći veliki event dogodio se 2008 godine u Kentuckyu, a Amerikanci

Registriraj se!